Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om skolmat, invandring och brott med mera

I alla år jag ätit på mitt jobb sedan vi fick egen tillagning så har vi fått hembakat bröd när det till exempel har varit soppa, hemgjorda hamburgare och ”riktiga” potatisklyftor men den här veckan har det varit halvfabrikat, inte gott. Det här är bara exempel från vecka 37 så hur ser det ut egentligen? Behövs det verkligen två kockar för att öppna påsar och kartonger?

Pedagogen

Hur känner de sig som förespråkade en stor invandring i dag? De talade om hur viktigt det var för Sveriges framtida välfärd. I dag kan man bara konstatera att mycket av invandringen innebär utanförskap. Ett exempel: Varför kan det inte skapas en lagstiftning som gör det möjligt att frånta medborgarskapet och utvisa vuxna som kan gifta bort sina egna barn och sända dem till oroshärdar? Oroshärdar de säga sig ha flytt ifrån. Det är högst oanständigt agerande av våra politiker.

lassE

Partiledarna talar i dag om den ökade brottsligheten och gängskjutningarna. Man talar om åtgärder mot "symtomen", men inte hur man ska behandla orsaken. Visst behövs fler poliser, men även rejäl utökning av tullens verksamhet behövs.

Otrygg

Kommentar till "Inte nöjd": Jag förstår dig. Vi bor inte hos Gavlegårdarna längre, men i samma lägenhet sedan juni 1998.Policyn hos det nya bostadsföretaget har inte förändrats. Om det nu är så all värmeelementen så att säga styr sig själva, så måste de vara felprogrammerade. Det är nämligen kallt i såväl mitt sovrum som i mitt vardagsrum. Och då menar jag så kallt att man fryser. Jag är 58 år gammal och eljest inte särskilt frusen av mig.

Larz Gustafsson, Gävle

Attackerna mot den saudiska diktaturens oljeanläggningar har gjort regeringar över hela världen upprörda. Ansvar ska utkrävas och vedergällning utlovas. Gärningsmännen borde så klart ha följt Saudiarabiens exempel och i stället bombat ihjäl tusentals civila. För dessa brott hålls nämligen ingen ansvarig, och det wahabistiska terrorlandet Saudiarabien är västvärldens favorit – och en trogen kund hos den svenska vapenindustrin.

Pärlrondellen

Finns det överhuvudtaget någon människa under 50 som kan kallas vuxen i dagens samhälle? Det är så tramsigt och jolligt med allting så man blir mörkrädd. Jag är själv 50+ och träffar många jämnåriga som fortfarande är kvar i tonåren. Vart är samhället på väg? Vad ska dagens barn få för föräldrar och förebilder? Inte konstigt att barn bokstavsdiagnostiseras i parti och minut på grund av dessa undermåliga föräldrabilder.

DDT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare