Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om skräp, Kurdistan, SD och klimatet

Allt skräp vi slänger ut i haven förstör vår jord och dödar djuren. Att vi fortfarande låter det bli mer skräp i haven är otroligt dåligt. Just nu är det mer än 265 ton plast i haven och det tar 10-20 år innan allt försvinner helt. Mer än en miljon fåglar och 100 000 däggdjur dör varje år av plast i haven och allt är vårt fel. Att vi fortfarande diskuterar det är absurt, nån måste börja bestämma. Nu måste alla politiker verkligen börja göra nåt innan allt blir värre.

Colabjorn

Hur ska man agera när ens vän har tydliga alkoholproblem? Ska man gå direkt "pang på rödbetan" eller ska man gå varligt fram eller ska man låtsas som om ingenting? Vad är bäst?

Frågande

Tack vare de tusentals svenskar som donerade kläder, skor och andra väsentliga saker har kurdernas barn i lägren blivit bättre förberedda för den kalla vintern i Kurdistan. Kampanjen, startades av ett antal unga volontärer och kurder, svenskar och andra har samlat in för de grundläggande behoven för ett dräligt liv. En flykting är en flykting och han eller hon behöver allt. Alla är stolta över detta underbara initiativ. Vi tackar alla givare som öppnade sina hjärtan.

En kurd

DDR och Sverigedemokraterna har båda demokrati i sina namn utan att på något sätt levde upp/leva upp till rimliga krav. Nuvarande SD-ledning har sitt ursprung i uppenbart reaktionära för att inte säga fascistiska organisationer

Tomas

Jag har tidigare haft en dialog med Stig Mörtman om klimatförändringarna är naturliga eller orsakade av människan.Sannerligen säger jag er, denne Stig Mörtman är svår att göra till lags, så i sedvanlig ”Mörtmananda” vänder han på problemet, från att vara vetenskapligt till att bli politiskt. I en insändare GD 12/12 koketterar han över miljökonferensen i Madrid och liknar den vid väckelsemöte. Nåväl, vad ska han göra, då han i stort sett har hela forskarvärlden mot sig? Naturligt blir då att presentera alternativa fakta – som inte existerar. Han överförde vetenskapliga teorierna till att enbart vara politisk konspiration. Vi får föreställa oss Stig Mörtman som lycklig, och låter Oscar Wilde avgöra miljödiskursen: ”De som talar sanning blir förr eller senare avslöjade.”

Ove Lennström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare