Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om skyddsutrustning, ridvägar, ringklockor med mera

Ett förtydligande: I en insändare under "Kort sagt" den 7 juni hade skribenten råkat skriva fel årtal i signaturen. Det ska vara "Ärendet diariefört i november 2018" och inget annat.

Insändarred.

Jag har jagat munskydd och handsprit i två månader på apotek och hos färghandlare. Tomt överallt. Nu har jag en vän i södra Sverige som bor granne med en dansk familj som har skaffat munskydd och handsprit till mig från Danmark. Chefen på mitt apotek har beställt skyddsutrusning men får inga leveranser. Varför har ingen svensk tillverkning startat så Svensson kan köpa skyddsutrustning och överleva?

Hans Bengtsson

Nu blir jag orolig, ja nästan nervös när jag läser att Amazon ska etablera sig i Sverige. Denna jätte kommer att slå ut jättemånga detaljhandlare i både stad och landsbygd. Inte nog med det, redan nu åker det runt budbilar med småpaket som ryms i postlådan till hushållen från redan etablerade webbföretag. Även dessa kommer att komma i kläm av denna gigant. Hur har handeln tänkt sig att detaljhandeln ska klara den konkurrensen? Jag ser bara två åtgärder antingen att detaljhandeln lägger sig på samma nivå eller lägga ned. Herregud vad ödsligt det måste bli.

Eoq

Jag med flera i byarna runtomkring bygget av väg och datahallar i Stackbo är otroligt missnöjda hur de har grävt av och stängt av flera av våra fina ridvägar. Helt utan att göra en eller flera ställen där vi faktiskt kan gå, rida eller cykla över eller förbi. Vi hade otroligt fina vägar/stigar att röra oss på som nu är avskuren av en privat väg. De hade lätt kunnat göra några passager så har vi sluppit rida, gå eller cykla ner i diket innan vi kan ta oss över vägen.

Besviken granne

Signaturen TH har nog missförstått hur en cykels ringklocka ska användas. Det kan inte vara meningen att den ska användas varje gång man cyklar förbi någon. Om man går med en hund har man ansvar för att den inte är en trafikfara och ansvaret ligger alltså hos dig. När det kommer en cykel måste du hålla i din hund så att den inte går ut mitt i "vägen" och orsakar en olycka. Du måste hålla uppsikt så att du ser om det kommer en cykel. Om du misslyckas med ditt ansvar och låter hunden gå mitt i "vägen" även när det kommer en cykel så kan cyklisten använda sin ringklocka för att uppmärksamma dig om att du måste hålla in din hund.

Erik

Förvånas inte längre av socialdemokratiska företrädares inkompetens, har insett att partiet inte förfogar över bättre. Lyssnade på vår utrikesminister som genom sitt agerande vid en intervju fått rubriker utomlands. Att vara diplomatisk innebär att om man vill be någon fara åt helvete, ska det sägas så att de vill göra det med glädje.

Sven-Erik Hemlin

Jag vill ge damen vid övergångsstället på Södra Kungsgatan den 22/6 ett gott råd: pilla inte på din nästa i coronatider. Jag har ingen aning om var du har varit med dina händer och hur du sköter dem. Det går så bra att prata med varandra och hålla avstånd.

Catarina

Replik till signaturen Skogstokig: Om gästarbetare betalar skatt i Sverige, hur kommer det sig att regeringen. Kommer med förslag om att just utländska gästarbetare ska betala svensk skatt? Hoppas det förslaget går igenom. Vidare går det en svensk bidragstagare på varje gästarbetare. Hur bra är det för Sverige? Ingen ska kunna vägra att ta ett jobb om man inte kan komma med ett läkarintyg eller liknande. Parollen ska vara: Inget jobb, inget bidrag.

lassE

Ja nu börjar i alla fall jag på att tröttna på alla dessa stjärnor. Det har aldrig någonsin funnits så många: Stjärnan skiljer sig, stjärnan gifter sig, stjärnan säljer sitt lyxhus, stjärnan köpte en Rolex, stjärnan köper en lyxvåning i Stockholm. Vad bryr jag mig? Jag tycker bara att det är fruktansvärt löjligt.

Nu eller aldrig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare