Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om snötransport, fuskande politiker, skräpplockning, fläsk och momsfiffel

Annons

I Stockholm har en revisionsbyrå upptäckt att snötransporter har utförts med både golfbilar och personbilar i vinter. Revisionsbyrån har helt enkelt kollat upp fordonens registreringsnummer, en kontroll som görs på fyra sekunder via dator eller mobiltelefon, men som slöa tjänstemän inte gjort. Denna slöhet har kostat skattebetalarna åtskilda miljoner. Nu undrar jag om Gävle kommun också missat detta. Fanns det personbilar eller kanske EU-moppar som körde snö här i vintras?

Lastmoped

Först och främst vill jag tacka våra medier som granskar och visar hur giriga många av våra toppolitiker är. Så fort någon blir påkommen med att fuska, så håller deras partikamrater dem om ryggen. Trots att fusket är solklart säger de att de följt gällande regelverk. Samma politiker som står upp mot allmänhet och företagare för att stoppa ekonomiskt fusk.

lassE

Den 16 maj ska Andersbergsskolan ha friluftsdag, vilket såklart är jättebra. Men jag undrar över att barnen ska plocka skräp i närområdet. Borde inte detta utföras av kommunen? Barnen borde få komma ut i naturen, röra på sig och utnyttja den här dagen till aktiviteter som inte hinns med på de alldeles för få tillfällena med skolidrott. Något som får barnen att tycka att det är roligt att komma ut.

Givetvis är det viktigt att de lär sig att hålla rent och ta hand om samhället, men detta känns som fel väg att ta.

Ove

Tips till den "fläskkränkte" internen: Bete dig så att du kan vara ute bland oss andra i samhället. Då kan du jobba och tjäna pengar så att du kan köpa den mat du vill ha.

Lasse

Den ekonomiska brottsligheten breder ut sig i EU. Enligt beräkningar så går EU miste om 500 miljarder kronor på grund av momsfiffel. Varför inte slopa momsåterbetalningen till alla företag, då har skurkarna ingenting att bluffa med. Varför ska företag få tillbaka momsen på sina köpta produkter när inte privatpersoner får det? Det ät frågan. Kan någon ge svar?

Momsbetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons