Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om strömming, cykelbanor, vindkraft med mera

Byxad aborre vet jag vad det är men en byxad strömming är en nyhet. Köpte en påse rensad strömming på Stortorget i Gävle i fredags. Nästen alla filéer var för mycket skurna så att de var byxade. Hopplöst att rulla ihop om man ville göra rullströmming. se till att leverantören har rätt inställning på rensningsmaskinen.

Strömmingsätare

Svar till Livsmiljö, Gävle kommun: Bra att ni klargör reglerna för cykelåkandet. Lagar och regler är klara, men vad säger ni om mopeder på cykelbanor, Nygatans mittdel och Esplanaden till exempel? Jag störs ofta av mopeder där även på Stortorget!

Torbjörn B

cyklist för det mesta

I GD 14/5 går att läsa att kommunen har ansvar för att bygga cykelbanor. Det ansvaret räcker inte ut till N. Åbyggeby. Det har snart gått ett år sedan jag påtalade att det ska behövs farthinder i korsningen Bergstig och N. Åbyggebyvägen men blev lovad en cykelbana i stället. Jag har förväntade mig att bli kallad till ett möte angående cykelbanan, men icke sa Nicke. Det är synd att Saida har gått ur tiden annars har jag kunnat be henne att sia om framtiden för en cykelbana här.

Bertil Thalèn

ordförande för N. Åbyggeby skifteslag

Hur kommer det sig att gamla trasiga matlådor, trasiga cyklar, godispapper, gamla skolläxor med mera ligger i varenda förbannade hörn i staden? Det är helt bedrövligt hur det ser ut här i Gävle. Det spelar ingen roll om du går på Söder, vid centralen, i Villastaden eller i någon annan del, det är förbaskat skräpigt överallt! När det blåser så plockas inte ens trasiga grenar upp. När förarna tar bort gruset på våren så förflyttas skräpet bara åt sidan. Sopkorgarna som "används" är ständigt fulla och verkar aldrig bli tömda.

Fy skäms

Varför låter man barnen vara hemma från skolan, men mannen kan gå till arbetet? Är man inte orolig att mannen ska smittas och få covid-19, och i din tur smitta barnen?

Fundersam

Jag tycker att det är helt orimligt att den socialdemokratiska regeringen tillåter privatpersoner att starta upp fastighetsaktiebolag som kan tjäna miljarder på hyror när fastigheterna borde vara statligt ägda och uthyrda till självkostnadspris.

V. J.

Svea Vind Offshore drar tillbaka sin ansökan om Utposten 1. Det innebär inte att de skrinlägger planerna. Bolaget kan bara avvakta nästa val och om det blir en ändrad majoritet kommer de in med sin ansökan igen. Tänk på det vid nästa kommunval!

Sofia

Tretti grader varmt vid en grekisk strand…

Man kan bli lite avundsjuk ibland.

Efter nattfrost och majsnö så många gånger

behövs våra undanplockade långkalsonger.

Och att vi fryser om nästippen, fingrarna och tåna,

det kan vi faktiskt inte skylla på corona.

Barbro Sollbe

Varför har man så bråttom att bygga ut dyr vind-och solkraft, som inte ger 100-procentig energileverans? Elkraften lär inte ens behövas i Sverige utan utomlands. Fjärde generationens kärnkraft står för dörren inom några år, vilket gör vind-och solkraft omodern. Kärnavfallet behöver inte lagras i marken utan kan återvinnas till nytt bränsle som räcker i 800 år. Den lösningen räcker i flera tusen år. Men det behövs resurser för detta och inte som nu nedläggning av kärnenergiforskningen.

Håkan Lidström

Det var då ett j-a tjat om Utposten 1 och om covid-19. Jag har slutat att läsa och lyssna på alla möjliga så kallade experter från båda sidor. Skriv om något annat, tack.

Trötter

Varför sågar man inte ned alla träd i Gävle nä'r man ändå är i gång? Sätra till exempel, den "gröna" stadsdelen, är snart inte längre grön på grund av de många trädfällningarna. Och nu senast lindarna i Boulognern, den gröna lungan.

Larz Gustafsson, Gävle

Tack Gavlegårdarna, vad fint ni har gjort på Nordost! Så fantastiskt med alla tulpaner och andra planteringar!

Monika

Tack till länsstyrelsen som sa nej till dispens för transformatorstationen på Gävles dricksvattentäkt och till alla som engagerat sig på olika vis. Ett råd till politiker: När ni nästa gång vill sälja vår mark till stora företag bör ni utreda samtliga konsekvenser av försäljningen. Att ett företag som Microsoft behöver säkerställa tillgång till el är inte oväntat. Farhågor om just elförbrukningen har debatterats men, som jag förstått det,inte utretts. Frågorna har viftats undan med svepande försäkringar. Så när det blev skarpt läge dök oljefrågan upp och dispens söktes. Dumt, pinsamt och upprörande. Så utred ordentligt före, bli inte starstruck!

Observer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare