Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om tiggeri, Krogpatrullen, straff, Sverigedemokraterna, asylsökande med mera

Annons

Rikedomen vill inte gärna se fattigdomen. Lidingö och Täby, där de förmögna människorna bor, har båda infört tiggeriförbud. Skamligt! Båda tillhör de tio med lägst skatt av Sveriges 290 kommuner (30 procent eller mindre, Gävle har 33,89 procent.

Per Falk

Replik till Göran Rodin: Hej! Krogpatrullen/Lunchpatrullen är enda anledningen till att jag är prenumerant av GD och Arbetarbladet. Hela konceptet faller ju om man inte är anonym. Så fortsätt ert goda arbete. Läser varje recension med stort nöje.

Sybariten

Man undrar vad regeringen tänker sig ifråga om straffskärpning? Såg en dom för mord häromdagen, sex år i fängelse, med rabatt blir det väl cirka fyra år? Domen grundar sig bland annat på att det inte gått att bevisa uppsåt att döda. Vad är då bakgrunden till att man upprepade gånger hugger en människa i ryggen med kniv? Knappast för att ta blodprov. Dessutom vill Liberalerna införa rum för sprutnarkomaner. Varför inte inrätta barer för alkoholister och uteliggare så de också får det lite mysigt?

GH

Allt vad vi inte vet om svenska klassiker måste asylsökande veta! 

Sören Svensson

Det är då ett väldans ståhej hos S med flera politiska partier som förlorar mark mot SD. SD utestängs överallt i försök att hindra deras existens och det tycker inte vi hederliga demokratiska svenska väljare om. Den formen av pennalism i ett så kallat demokratiskt land ska definitivt inte få förekomma, det är oerhört ohederligt. Politik är skapat för att olika åsikter ska komma fram och beslutas i en hederlig anda, inte utveckla såna här barnsliga påhopp. Så regeringen får skylla sig själv! Tycker vi och vi är många.

Sloback

Det räcker inte att åka runt och tömma papperskorgar. Ge de anställda tid och utrymme samt motivation att gå en bit ifrån gångvägarna för att plocka skräp! Det här är dagens skörd från min promenad efter stigen vid Kungsbäcksvägen, jag har gått nere vid åbrinken (se bilden ovan).

Ser fram emot en ändring

Heder åt Jarl Karén i Glada Hudik, som år ut och år in, stångar sin panna blodig mot alla väderkvarnar i Region Gävleborgs styrelse. Han har aldrig gett upp, och aldrig fått ett enda svar i GD från någon politiker i denna styrelse. Frånsett regionråd Tommy Berger som tyckte att den redan hårt nerskurna personalen "skulle jobba mer rationellt", när de redan springer benen av sig och sneddar alla hörn på jobbet för att hinna med sitt arbete.

Hälsinge

Jag ser i bladet att det holländska flygbolaget KLM nu satsar på tågresor. I mars 2020 lanseras ett höghastighetståg mellan Amsterdams flygplats Schiphol och Bryssel. Samtidigt drar bolaget ner på antalet dagliga flygturer mellan de två städerna. Om projektet faller väl ut kan de upphöra helt. Wow! Ett flygbolag som tycks tänka framåt! Vågar man börja hoppas att de som har makten och pengarna har börjat förstå vad klimatomställningen innebär? Det vore ju underbart!

Anika Agebjörn

Jag vill tacka dig, Larry Forsberg för kloka ord i din krönika 13/10. Som jag hoppas fler läser och får sig en tankeställare av.

Berntpeter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare