Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om transformatorstationen, corona, studenter med mera

Det var med lättnad att jag läste i GD att länsstyrelsen säger nej till transformatorstationen på vattentäkten, en vattentäkt av riksintresse. Sunt förnuft säger att ett så viktigt område ska respekteras och inte riskeras av olja elleer diesel. Det är klart att dt måste finnas andra alternativ. Microsoft borde kunna ansluta till en stor elledning söderut även om det kostar lite mer. De har råd., eller hur? För mig är det obegripligt att Miljöpartiet röstade ja till Vattenfalls ansökan.

Mary Sundin

Vad har hänt eftersom vår smittskyddsläkare väljer att lämna Region Gävleborg? Att regionens ansvariga så lättvindigt accepterar att Signar Mäkitalo slutar väcker många frågor. Det är bara att gratulera den nya arbetsgivaren som får en mycket kompetent smittskyddsläkare.

Lars-Erik

Rapporteringen av coronapandemin har ju pågått länge nu. Alla, vågar jag nog påstå, är så fruktansvärt trötta på rapporteringen. Vore det inte skönt med coronatystnad minst en gång i veckan i alla radio- och tv-kanaler? Då vet man att man kan lyssna på radio och tv utan att man pratar om det överhuvudtaget. Sen har vi alla musikkanaler i radio där det skojas om corona, det diskuteras, det sjungs och så vidare. Allt handlar om corona. Låt oss få slippa det nånstans! Vi vet ändå. Snälla!

Bubblan

Svar till "Avgångselev år 2020": Jag håller fullständigt med dig blivande student. Självklart vill man fira efter tolv år i skolan tillsammans med kompisar. Känslan att få en frihet och ett ansvar för vuxenlivet är en viktig milstolpe. Ni alla bittra surpuppor som gnäller och klagar över studentfirandet, skäms på er och unna våra fina ungdomar ett fint avslut på sin skolgång. I dessa tider behövs lite glädje och fest, men under ansvar, vilket jag är övertygad om att ungdomarna fixar. Lycka till, alla ungdomar!

Student 1970

Bra skrivet av DDT i GD den 15 maj! Känner igen mig i det du skrivit om skogsplantering. Började vid 14 års ålder att arbeta med plantering och sådd. Introduktionen var marginell. Hacka var det redskap som användes. Långa dagar! Med dagens rör och plantväska är det mycket lättare. Har även provat det på äldre dagar.

85-åringen

Svar till Martin Smedjeback: Jag vill bemöta ditt påstående att det smakmässigt finns fullgoda alternativ till kött. Jag skulle personligen ställa upp på ett blindtest. Om du då lyckas övertyga mig lovar jag att ändra uppfattning. I annat fall far du med osanning...

Tobias Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare