Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om uteliggaren, MP och vindkraften, trasig belysning med mera

Annons

Gävle Energi får kritik för att man bygger stängsel mot uteliggare. Det är väl för sjutton inte deras ansvar att ta hand om uteliggare! Varför har inte härbärget öppet alla dagar och kan ta emot de hemlösa? Antagligen för att det inte finns pengar till det. Kanske där man ska lägga sin ilska i stället att ändringar görs från staten med mer bidrag och resurser. Eller varför kan inte de som har synpunkter om Gävle Energi öppna sina egna hem för att hjälpa till?

Herregud

Läser med förskräckelse om hur omdömeslöst och miljöförstörande Miljöpartiet är. Att säga ja till enorma vindkraftparker i dag är som att inte kunna läsa. Konsekvenser och livslängd är inte försvarbart varken ut miljösynpunkt eller ekonomisk synpunkt. Så vi som har läst på om vindkraft och förstår miljökonsekvenserna får verkligen hoppas att inte resten av Gävles partier går i fällan att säga ja till projektet. Projektet är förödande och kortsiktigt dummare än elbilar.

Miljökonsekvensanalys? Förstör inte kusten

Såg i texten till veckans avsnitt av "Lyxfällan" att det går att kvittera ut 24 000kr i månaden efter skatt! Som sjukskriven dessutom. Hur många har så mycket när man jobbar? Verkligen ett I-landsproblem. Ett hån mot vanliga löntagare.

Sosse

Det var ett uselt svar jag fick av Gävle kommun på min insändare om trasig gatubelysning i Hagaström. Det måste ha varit en så kallad textrobot på kommunen som har skrivit svaret. En mänsklig skribent hade rimligtvis tackat den vakne medborgaren för tipset och lovat åtgärda felen så snart som möjligt. Textroboten beskriver i stället tondövt hur systemet är tänkt att fungera trots att insändaren just pekar på att det inte tycks fungera. Gävle Energi ger för övrigt stora vinster till kommunen och borde ha råd att sköta anläggningen bättre.

1 Mosebok 1:3

Nedanför/utanför Hilleborg ser det ut så här (se bilden). Där går mängder av barn förbi på väg till skola och förskola som ligger bredvid. Hur tänker ni som inte har förstånd att ta upp fimpen efter er? Det är bedrövligt! Har inget emot rökare, har själv varit en, men att ni accepterar och ökar på den här högen har jag ingen förståelse för. Dessutom är det olagligt att skräpa ner!

En farmor/mormor

Förslag till Moderaterna i regionen: Nu när Camilla Strömberg lämnar sin plats som regionråd kanske det är dags att plocka in Stig Mörtman i den rollen (om han fortfarande är moderat). Han har ju tvärsäkra uppfattningar om det mesta. Då slipper ni kanske kompromissa eftersom han vet bäst. Dessutom har han erfarenhet från de olika partier han tidigare representerat.

Anders J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare