Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om utvisningar, väg 56, förbränningsmotorer och Svenska kyrkan

Enskilda personer som inte bedöms som säkerhetsrisk för Sverige, utvisas dit de riskerar att dödas, medan personer som ses som säkerhetsrisk för Sverige och har fått beslut om utvisning men slipper utvisas för det föreligger risk för deras liv. Hur tänker beslutsfattare? Någon som vet?

GSBOB

Så har en ny olycka skett efter riksväg 56. Bara rena turen att det inte var skolbarn i bussen. Hur tänker de ansvariga på Trafikverket när man inte ens kan sätta upp stoppskyltar? En åtgärd som normalt skulle ta några timmar och skulle kunna utföras i morgon. Likaså om man kommer från Gysinge och ska svänga norrut på 56 an. Där sitter en vägskylt så nära vägen att man måste ända ut till vägbanan för att se om det kommer något fordon norrifrån på 56 an. Hur kan man sätta upp en vägskylt på detta sätt?

Fundersam Hedesundabo

Även om elbilar fortfarande är för dyra för många privatpersoner borde taxiföretag ha bättre ekonomiska möjligheter. De kör ju redan stora och dyra bilar. Taxiresor kan i storstäderna oftast ersättas av kollektivtrafik, så det borde inte vara så farligt om det blev dyrare att åka taxi där. Förbränningsmotorerna måste ändå avskaffas, så vi kan börja med de som vi lättast kan vara utan.

Calle

Svenska kyrkan ska hjälpa och vara öppen för alla. Däremot ska den inte ge gratiskonserter och liknande underhållning, oavsett om artisterna tar betalt för sitt framträdande eller inte. Människor som av en eller annan anledning inte vill betala kyrkoskatt ska inte kunna gå gratis på dessa. Svenska kyrkan är ett fint arv som vi ska måna om och förvalta. Den ska inte kunna utnyttjas av snåljåpar, ateister eller andra frimicklare. Om man betalar kyrkoskatt ska man naturligtvis kunna gå på en gratiskonsert. Inte annars. Då får man betala för detta.

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare