Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om vaccin, pensioner, trafik med mera

Angående coronavaccineringen, börjar det inte kännas mer och mer som sagan om skräddaren? Han som skulle sy en rock, men i slutänden blev bara en tummetott.

Pensionist

Förlåt du skribent som tyckte att mina inlägg är ”syrliga” men: Jag undrar, varför kör de flesta (ja nästan alla) ut från Näringen, rakan norrut mot Golfen utan att titta om någon kommer från vänster? Snart smäller det på riktigt!

Väntar på smällen från vänster

Covidvaccination: Varför krångla till det med telefonbokning. Kör ut listor på alla invånare i regionen, prioritera dem med underliggande sjukdomar och resten i fallande ordning med de äldsta först. Anställ sedan några arbetslösa ungdomar som ringer upp i tur och ordning och bokar en tid.

Hur svårt ska det va?

Läser att statsministern och statsråden får lönehöjning med ynka 4 000 kronor respektive 3 000 kronor i månaden. Hur ska de klara sig på det? Är det vi pensionärer som ställt till det, som belastat statskassan med skattesänkningar, bidrag och höjda ersättningar? I så fall ber jag ödmjukast statsministern om ursäkt!

lassE

Ja som det ser ut nu så åker Brynäs nog ur SHL i år. Hoppas verkligen att jag har fel, men håller på att bearbeta mig själv nu. Har varit Brynäsare sedan länge, är i dag 75 år. Jag har sett alla hemmamatcher och många bortamatcher också, så det känns konstigt att ha det i bakhuvudet att det kanske är över nu. Tror nämligen inte Brynäs klarar en ekonomisk resa ner till allsvenskan.

Brynäsare

Kommentar till Evelyn Schreiber, GD Ledare 19/2: Ännu en "expert" som är tvärsäker om att hårda restriktioner hjälper. Titta på övriga Europa och stirra dig inte blind på Norge. Varför inte skriva att de 600 000 som har smittats inte har följt FHM:s råd: Håll avstånd, var hemma när du är sjuk, träffa inga utomstående och så vidare. Svenska folket får skylla sig själva om dom blir smittade, så enkelt är det.

Ej smittad

Statsminister Stefan Löfven satt ensam i EU och förhandlade fram hur mycket extra Sverige skall betala varje år för att hjälpa skuldsatta EU-länder. Resultatet av förhandlingen togs aldrig upp i riksdagen för godkännande. Alltså: Hur många extra miljarder, förutom den vanliga årliga EU-avgiften, ska Sverige betala och under hur många år framåt? Önskar en förklaring om sådant beslut är legalt enligt svensk grundlag.

Svensk skattebetalare

Det som befarades med älgförvaltningsområden, med skogsbolagens utslagsröst håller på att besannas, älgen är på väg att utrotas. De som i dag styr älgförvaltningen är tjänstemännen på de stora skogsbolagen, som har älgen som sin största fiende. Varför inte se älgen som en resurs, samt fundera över hur en livskraftig älgstam ska kunna hållas? Dagens inställning är inte hållbar utan måste brytas. Skogsbolagen, måste fråntas dagens utslagsröst!

Jägare

Jag vill tacka alla politiker för de möjligheter ni ger till våra uppsatta personer i statliga myndighets positioner så att de kan åka på semester under helgdagarna. Tack S, MP, L och C för att vi fattiga pensionär även får en slant. Jag fick 55 kronor/månad på min pension så nu har jag 8 564 kronor i månaden efter skatt. Jag ska komma ihåg er när det blir dags att rösta i nästa val.

Med vänlig hälsning

Sture

De folkvalda politikerna i vår region lyckades inte genomföra ett digitalt möte ,det blev massor av timmar som gick åt att få tekniken att fungera. I samma andetag krävs det mer eller mindre att vi 70-plussare ska förstå och ha tillgång till den den senaste tekniken för att kunna boka tid för vaccination .Vi kan inte ens få hjälp av hemtjänsten med denna nödvändiga tjänst för många om vi inte inte har tillgång till tex en egen dator. Vem ska då hjälpa till att få så många som möjligt blir vaccinerade?

Före detta lärare

Den som har programmerat trafikljusen i korsningen Nygatan-N. Rådmansgatan kan knappast haft en bra dag på jobbet. Av någon outgrundlig anledning så är trafiken på Nygatan prioriterad framför Rådmansgatan, trots att trafikflödet på Nygatan är avsevärt mindre. Det innebär att det bildas långa köer på Rådmansgatan, vid högtrafik ända ned till Gavleån. Dessutom innebär det svårigheter för bussarna att lämna hållplatserna. Som det är nu hinner max tre bilar över korsningen när det slår om till grönt. Kan någon av Gävles trafikplanerare svara varför det är så?

Boson

Grovt kriminella släps ut efter domen i väntan på fängelseplats. Påminner lite om våra operationsköer där patienten placeras i väntan på sjukhusplats. Nu har människorna placerats i vaccinköer på prioriterade platser i väntan på vaccinet. Alla som vill ha sin första bostad vid si så där 25 års ålder placeras i bostadskö i väntan på en ledig bostad. Har ni kört bil i Stockholm under rusningstrafiken, ligg bara kvar i kön i väntan på att den släpper. Ring till våra myndigheter och få svar. "Det är många som ringer just nu, du har plats nr 125 i kön." Det verkar som vi lever i en evig kö livet igenom i väntan på en lösning. Köernas välsignade land.

Anja

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare