Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om vandalism, cyklister med mera

Svar till "Ungdom som inte tror på hat och vandalism": Du skriver ”bara för att det var poliser i USA som använde övervåld så att en person dog”. Tänkte svara, men insåg att skribenten ifråga måste vara ironisk. En vän till mig sa att det är svårt att vara ironisk i dessa tider eftersom alltför många anser att ironikern har rätt. Hat löser inte hat skriver signaturen om de personer som bråkar, stjäl och slår sönder. Rasismen lever tyvärr fortfarande. Jag minns att jag hade en bild på Tommie Smith och John Carlos när de gjorde Black Panther-hälsningen på prispallen under OS 1968. Det är 52 år sedan.

Pax

Tramset och daltandet beror på att vi missat flera generationer som gjort värnplikt och fått lära sig att bli riktiga män. Vi har nu ett antal generationer av så kallade "sittkissare" som inte kan klara sig en timme utan mobil ute i skogen. Vad ska det bli av dessa odugliga generationer?

DDT

På Forsbyvägen mellan Forsby och Åbyggeby i Gävle finns det ingen vägren. Men det finns en jättefin gång- och cykelbana. Det är dessutom påbjuden gång- och cykelbana. Vägmärke D6. Detta innebär att cyklar måste föras här. Det är alltså inte tillåtet att cykla på körbanan. Den enda gången man får befinna sig med cykel på körbanan är om man måste korsa vägen. Så till alla cyklister på Forsbyvägen: vänligen lämna körbanan. Ni är inte bara en stor fara, ni begår även ett brott mot Trafikförordningen när ni cyklar där.

Bilist men även hängiven cyklist med hjärtat i halsgropen

Samma fråga igen till Gästrike Vatten: Tack för Ert svar den 3 juni på min insändare om vatten och avlopp i Norra Åbyggeby. Tyvärr tycker jag (och grannar som hört av sig) att svaret endast är en upprepning av Ert brev den 7/5 2020. Det förklarar inte alls den av oss upplevda kovändningen från det brev vi fick under våren 2019 och som i princip lovade oss anslutning.. Därför vill jag upprepa (precisera) min fråga: Varför är det alltid vi som puttas nedåt i kön för anslutning till vatten och avlopp?

Hoppas på tydligare svar gör

Lars Färdigh

Svar direkt: Gävle växer, och parallellt med den befintliga stadens behov behöver kommunen bygga helt nya bostadsområden för att möta efterfrågan på bostäder. Enligt vårt tidigare svar följer vi inte tidplanen i den beslutade Utbyggnads- och anslutningsplanen. Planen behöver revideras och därefter kommer vi att återkoppla till er som bor i Åbyggeby om hur arbetet med ert vatten kommer att fortsätta.

På grund av vår växande stad är vårt fokus på att öka mängden vatten samt att öka kapaciteten för att rena avloppsvatten. Gävle vatten arbetar bland annat med en ny vattenförsörjningsanläggning i Älvkarleby kommun som ska ge mer vatten till Gävle och vi är i startskedet för att bygga ett nytt reningsverk.  

Har du ytterligare frågor är du självklart välkommen att kontakta kundtjänst hos Gävle kommun eller Gästrike Vatten.

Hälsningar

Gävle kommun och Gästrike Vatten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare