Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om Vårvik, hyresgäster, rasism med mera

Varför är ni inte rädd om Vårvik. Skulle besöka Vårvik för en härlig soldag. Men min glädje byttes snart ut mot ilska och tårar. Varför är inte kommun rädd om de få badstränder vi har. Vi möttes av överfulla soportunnor, sopor låg utspridda. Inga toaletter eller något fik. Allt nerbommat. Vårvik som är så otroligt vackert. Bara struntar i det. Ta vara på våra badstränder. Jag skäms att ta hit turister. Vi har så få badplatser ändå skiter ni i dom. Alla har inte råd att äga en stuga. Så att få en stund vid havet betyder mycket. Men inte så som det ser ut nu! Dags att lägga pengarna på det sommarnöje man nu kan ha. Så ni högre uppsatta. Åk ut och kolla. För inte ska vi behöva skämmas över Gävles stränder.

Vårvik i mitt hjärta

..."med berått mod".... Ebba Busch Thor ..."massaker"... Jimmie Åkesson. Bägge citaten tagna i sammanhang som handlar om hur regeringen, enligt dessa då, hanterat att människor har avlidit under pandemin. Hur f-n kan någon tycka att dessa företrädare för sina partier och det dessa partier står för, är något att satsa på?

Å.A.

Gårdsförsäljning. En del politiker ivrar för utökad gårdsförsäljning däribland öl och vin. Men vad menas med gård, en liten kolonilott, en bevuxen gräsmatta med ett växthus eller det kanske menas med en stor herrgård som kan hösta in en massa pengar från EU, eller är det arealen som gäller. Vilka regler finns det om detta, väntar på svar.

Undrande

Det kommer aldrig vara bra och helt okej med diskrimering och rasism. Alla vi och inte vi och de ska ha samma rättigheter. Det ska inte vara så att en del människor ska vara mer priviligierade. Alla människor ska ha samma värde. Människans värde ska inte baserat på hudfärg, kön, ursprung eller sexuell läggning. Man ska kunna vara sig själv utan att behöva vara rädd för att bli påhoppad, misshandlat, mördad. Därför står jag solidariskt med black lives matter, så stoppa rasism nu!

En kurd

Skvaller och missnöje. De hyresgäster som bor i Gavlegårdarnas lägenheter på Fältspatvägen borde tänka till, det gäller inte alla. Det kan inte vara fel på allt och alla. Försök att se positivt på tillvaron. Vantrivs ni så flytta eller behåll missnöjet inombords.

Nöjd hyresgäst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare