Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om vatten, språk, Brynäs med mera

Ockelbo kom på femte plats i tävlingen godast dricksvatten. Var det möjligen föroreningen PFAS som var smakförhöjare? Gävle och Ockelbo tillsammans med flera kommuner gränsvärden över det tillåtna och vattnet bör inte drickas enligt Naturvårdsverket. Mer flaskvatten blir det och fler PET-flaskor vilket påverkar vår miljö, där det mesta i dag kommer från oljeindustrier runt om i världen. Vad gör Gästrike vatten åt detta?

Butter

Svartjobb eller? Härom dagen träffade jag en pensionär som klagade på att han inte fick hjälp med ny rollator och han klagade även på att bostadsbidragen är alldeles för låga. Samma pensionär klagade även på priset hos frisören på 450 kronor för en klippning – eller som han sa: ”det finns ju de som bara tar 120 kronor för samma jobb”. Då har man verkligen inte förstått hur samhället vi lever i fungerar. Det är ju jättekonstigt att han inte får den hjälp han vill ha...

PEJ

I Malmö ska lärare lära sig arabiska för att kunna undervisa barnen.Är det rätt väg att gå? Hur resonerar myndigheterna nuför tiden? Det är fel att ett land som Sverige inte ställer krav på flyktingar att lära sig språket. Jag är arg i dag, det är mitt fel att röstade fram en sådan regering. Det är invandrarna som ska lära sig svenska och inte tvärtom.

En kurd

Tack för den "fina julgranen" vi har fått i Storvik! Nästa år får vi flaggstången om vi har tur.

Storviksbo

Enligt Måns Jennerfelt förekommer det droghandel i Sätra, Andersberg, Brynäs, Bomhus och i centrum runt Stortorget. Det förekommer nog också i små parker runt stan. Till exempel Nobelparken, den lilla parken vid Nedre Arbetshusgatan. Vad hör polisen åt det?

Vart är Sverige på väg?

Bly i kaffefilter, hur kom det dit? Snabbkaffe hädanefter?

Aol

Svar till "Allas ansvar – Ingens ansvar?": Nu finns gott om arbetslösa som för kommunens räkning kan plocka skräp för säg 150-200 kronor säcken. Finnansering av arbetskraften sker via bantade löner för kommunpolitiker och dess chefstjänstemän.

Ej överbetald pensionär

Svar till Brynäsare: Det går inte till som du tror. Att sparka tränare under pandemins skyddsnät går inte. Det måste vara brist på arbete och det är det väl verkligen inte i själva kärnan, eller hur? Så den vägen går det inte att ta. Nej nu biter vi ihop och kämpar alla brynäsare. Detta ska vi tillsammans med Peter fixa.

Brynäsare

Svar till Inger J: I de realsocialistiska länderna (de så kallade öststaterna) hade alla bostad. Men hur är det i Sverige? Här byggs det bara för de solventa.

Larz Gustafsson, Gävle

Svar till Telias kötider är svårslagna: Jag är en av dem som också har drabbats av Telias dåliga service. Men allt har sin förklaring. I stället för att anställa mer personal till kundservice, väljer tydligen Telia att satsa på höga löner till chefspersoner. Som egentligen borde ha ansvaret att se till att kunderna får service inom rimlig tid.

Krille

Som GIF-supporter kan man tycka det är märkligt att så många framträdande damspelare lämnar GIF för SIF. Det måste vara något fel. Vill man ingenting i Gefle IF eller satsar man halvhjärtat på damerna?

GIF-supporter

Vi borde ha direkta val tillsammans med tjänstemannaansvar och en riktig författningsdomstol. Hur är det möjligt för ett land som kallar sig själv demokrati att inte ha en oberoende domstol för överträdelser mot grundlagen? Likaså tjänstemannaansvaret, här måste det stramas upp ordentligt med rejäla straff och kännbara konsekvenser. Ett exempel: Tänk bara på hur man olagligt förfular och river våra städer. Bindande direkta val i viktiga samhälleliga frågor måste börja genomföras på alla nivåer i samhället; kommunalt, regionalt och nationellt. Detta är den demokratiska och enda rätta vägen framåt för Sverige.

Stoppa offentligt missbruk och lagbrott

Varifrån kommer uttrycket "På riktigt" som alla använder i tid och otid? Är det så enkelt att allt man sagt tidigare inte varit just "På riktigt"? Sluta upp med dessa fåniga uttryck som inte tillför någonting till verkligheten.

DDT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare