Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om vindkraften till havs

Den 30 mars blir en väldigt avgörande dag. I alla fall för oss gävleborgare som inte vill ha kustnära vindkraftverk. För mig personligen är det väldigt avgörande var jag ska lägga min röst vid framtida val. Kommer Socialdemokraterna att rösta med kapital- och maktgalna Centern och Miljöpartiet? Eller kommer de att rösta emot detta tokeri? Som sagt, det blir en väldigt intressant dag.

lassE

Jag såg ett program på SVT1, ”Husdrömmar” från Abbekås, Skurups kommun i Skåne. Där fick folket vara med och rösta för eller mot att vindkraftverk skulle byggas i havet vid deras kust. Folket vann och det byggdes inte några vindkraftverk. Varför får folket i Gävleborgs län inte vara med och rösta om det när det är en sån stor och känslig fråga? Lyssna på vad majoriteten tycker.

Stadsbo som värnar vår kust

Ni politiker som vill tillåta bygget av vindkraftverken vid kusten norr om Gävle, kan ni förklara en gång till varför de inte kan byggas längre ut till havs? Det vore väl en bra kompromiss så att alla parter kan bli någorlunda nöjda.

Kustseglare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare