Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kraften måste läggas på miljöarbetet

Rubriken "Huvudlöst av Miljöpartiet att förespråka massiv invandring" väckte min nyfikenhet. Artikeln finns i Göteborgsposten 200629 och är skriven av Angela Aylward, lokalpolitiker för miljöpartiet i Göteborg.

Citat ur artikeln, "Vad som är viktigt att förstå är att det händer något med ett samhälle som tar emot traumatiserade människor utan beredskap att hjälpa dem på riktigt. Det är det ena. Det andra är att inte ens friska och högt utbildade immigranter klarar att etablera sig på arbetsmarknaden i tillfredsställande omfattning. En åtstramning i asylpolitiken är viktig inte minst för de nya svenskar som redan är här. Det är fullt förståeligt att det bubblar ett hat och raseri under ytan hos många som inte känner att det samhälle de kommit till, eller till och med är födda i, även är till för dem".

Ska miljöpartiet överleva nästa val måste kraften läggas på miljöarbetet anser hon. Angela Aylward är bosatt i en segregerad stadsdel av Göteborg, möjligen nödvändigt för att förstå förortens levnadsvillkor. Hennes åsikter är mina åsikter, speciellt inställningen miljöpartiet behövs som politisk motor i miljöarbetet. För mig framstår partiets miljöarbete jämförd med förd migrationspolitik som kontraproduktiv, något som blev uppenbart i och med covid 19. Trångboddhet och bristande samhällsinformation på svenska skördade onödiga offer.

Angela Aylwards artikel visar, Sverige har inte klarat sina åtaganden. Hon skriver om gängstrider med dödlig utgång och hur etniskt "vita", som inte tillhör gängen, blir lämpliga "targets". Det hon beskriver är det vi fragmentariskt förmedlas via media. Men moral tycks vara någonting flexibelt. Med rätt retorik kan en stor del av partiets representanter övertygas. Vad som gäller är att balansera mellan olika särintressen avseende migration, fri invandring enligt miljöpartiet (bromsas av regeringskollegan), volymmål enligt moderater och inga invandrare alls för sverigedemokrater.

Nu finns fyra partier kvar att tycka till, innan beslut kan nås. Hur människor som lever i de utsatta områdena mår blir ointressant i det politiska spelet. Som Oscar Wilde uttrycker det, "ett balanserat omdöme är alltid totalt värdelöst". Hedrande är det när en representant för miljöpartiet bryr sig om både människor som bor i utsatta områden och miljöpartiets framtid. För min del beskriver Oscar Wilde förtjänstfullt mina sympatier, "Vid ett tillfälle som detta blir det mer än en moralisk plikt att säga sin mening. Det blir ett nöje" 

Ove Lennström  

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare