Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lägg fokus på omsorg och skola i stället för på klimathysterin

Svar till Therese Metz och Helene Åkerlind: En liten fundering med tanke på att vi har ett kommunalråd med ansvar för klimatet. Om det är så att Sverige står för cirka tolv promille av världens koldioxidutsläpp så bör Gävle kommuns andel vara cirka en hundradel av dessa tolv promille.

Då handlar det kanske inte så mycket om klimatet utan åtgärder som genomförs för att vara inbillat ”goda föredömen”. Eftersom Sverige i dag är i princip koldioxidneutralt, precis som Norge absorberar vi lika mycket som vi släpper ut, så är allt vi betalar i klimatskatter ”pengar för ingenting”.

Klimatfördelen med biobränsle är diskutabel avseende koldioxidhalten i atmosfären. Av den koldioxid som finns i atmosfären är cirka fyra procent från fossil förbränning och resten från naturliga källor.

Biobränslen räknas som naturliga källor och då ökar den delen med lika mycket som den fossila minskar. Det är tragiskt att Gävle kommun lägger fokus på klimathysterin och inte på äldreomsorg, barnomsorg och skola i stället för att vara inbillade goda föredömen.

Klimatintresserad miljövän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare