Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lär er hur man cyklar och går – kanske dags för Anita och Televinken igen?

Svar till "Nettan" och "Cyklist och gångtrafikant": Som ni förhoppningsvis vet ska man på de gemensamma gång- och cykelbanorna gå till vänster och cykla till höger. Det vore väldigt bra om alla i Gävle kunde börja praktisera detta. Det skulle underlätta för alla! Sedan ska man så klart inte cykla på trottoarer.

Nettan, först vill du att det ska finnas separerade gång- och cykelbanor och sedan klagar du på den enda riktiga cykelbanan som finns i Gävle.

Det är jättebra att Nygatan endast är cykelbana men det respekteras dåligt bland fotgängarna. Det är inte så lätt att påkalla fotgängarnas uppmärksamhet då många går med hörlurar och fullt fokus på mobiltelefonen. Om de gick på rätt sida skulle det problemet minimeras.

Det rastas även en hel del hundar i cykelbanan längs Nygatan, där ägaren går på den ena sidan och hunden på den andra. Det är en klar fördel om båda går på samma sida! Det gäller för alla gång- och cykelbanor.

Jag fick lära mig att när man går med hunden så går husse/matte på vänster sida av väg, gångbana eller cykelbana och har hunden innanför sig på vänster sida.

Det vore toppen om Gävle kommun kunde ha en kampanj kring hur man förflyttar sig på gemensamma gång- och cykelbanor, och att man samtidigt utbildar alla barn och ungdomar i skolorna. Det kanske är dags att återuppliva Anita och Televinken?

Cyklist, javisst!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare