Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Läs på innan ni uttalar er!

Svar till Cassie med flera: Det är skillnad på sak och person.

Stefan Löfven är statsminister, en titel och position han besitter. Han är inte personligt ansvarig för om skolor stängs, eller andra beslut som rör Sverige, han är, likt många andra representant för ett parti.

Vi har inget envälde eller personval i Sverige än så länge, tack och lov, även om vissa partier gläfser om "när vi får makten...". Ja det får ni aldrig, det kan omöjligt finnas 51 procent nötter av befolkningen.

Så tillbaka till huvudfrågan: Trodde vi hade nioårig skolplikt i vårt land, i alla fall när jag var elev var det så. Då ingick Sveriges historia samt uppbyggnad och regeringsform i olika SO-ämnen.

Vad jag vet har det inte ändrats i statsministerns befogenheter. Men det är klart, läste man inte på i skolan så är nog svårt att förstå hur landets demokrati är uppbyggd. Ni som skyller på enstaka regeringspersoner, läs på innan ni uttalar er. Ni gör er enbart löjliga som skriver "Löfven ska stänga skolor". Ja – om han hade en egen.

Å. A.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare