Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt arbetslösa plantera skog, plocka bär och svamp

Sveaskog kommer att behöva arbetskraft i tusental till nyplantering av skog. Anledningen är att thailändare, polacker och annan utländsk arbetskraft som tidigare har utfört detta arbete inte kan komma på grund av coronapandemin. Kommer inte plantorna i backen uppstår en miljardförlust.

Nu när arbetslösheten närmar sig tio procent borde väl åtminstone våra arbetslösa ungdomar sätta på sig ett svettpannband och se till att plantorna kommer på plats. Gott om jobb blir det också. Cirka 40 miljoner plantor ska sättas ut och 5300 hektar skall sås.

Om vi inte kan klara av detta med inhemsk arbetskraft bör arbetslöshetsersättningen dras in för dem som inte ställer upp.

Som idog svamp och bärplockare kan jag även upplysa våra politiker att skogarna har de sista åren varit överfulla av dessa fantastiska smaksättare. Vi kan inte vara beroende av den utländska arbetskraften för dessa arbeten när det kommer att krylla av arbetslösa i vårt land inom kort.

Nej ut och plantera skog och när det är gjort är det bär och svampplockning som gäller.

Janne S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare