Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt Gävleborna få den lokaltrafikservice de har anledning att förvänta

Svar till "Obegripligt": Du har helt rätt. Men låt mig ta det från början. En busslinje, med den sträckning linje 3 har till Stigslund i dag är sannolikt rätt. Men det finns inget skäl att samma busslinje skall trafikera Hille. Det finns heller inget behov av att linjen heter linje 3. Men låt oss kalla linjen så.

Linje 3 kan då ha ändhållplats i Stigslund, och vända där. Hilletrafiken skulle då med fördel kunna genomföras på nuvarande linje 17, vars sträckning skulle förlängas norrut och täcka den sträckning linje 3 hade från Rådhuset, utmed Norra Kungsvägen till Vattenverket och upp till Stigslund, för att fortsätta till Hille.

Detta skulle medföra att Hilleborna fick tillbaka den service de berövades vid omläggningen (när restiden plötsligt fördubblades), samtidigt som turtätheten mellan Stigslund och Rådhuset fördubblades, med samma antal bussar och chaufförer som idag, i arbete. Inga fler bussar eller chaufförer skulle behöva sättas in!

Och det är obegripligt att man har tagit bort hållplatserna Skårängsvägen och Nynäshallen för att linje 2 ska komma ner från Sätra till Rådhuset två minuter snabbare, bara för att vänta där två minuter längre. Det är till nackdel för alla bussresande som bor i de södra delarna av Gävle.

Det är också obegripligt att de kör två bussar samtidigt utmed samma sträckning en gång i timmen, så att ingen kan dra nytta av att flera linjer bitvis går samma väg. Och framför allt är det obegripligt att man har tagit bort hållplatser i områden där det redan är långt mellan dem, medan man låter andra bussar stanna vid hållplatser med bara 75-100 m emellan.

Men det mest obegripliga är att ingen tar till sig medborgarnas välgrundade synpunkter. Okunskapen om lokaltrafik manifesteras i dagens busstidtabeller och i att man håller på och minskar restiden på vissa delsträckor med en till två minuter, men inte ser problemet med att fördubbla restiden på andra linjer.

Låt Gävleborna få den lokaltrafikservice, som de har anledning att förvänta sig.

Sven-Erik Lundberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare