Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Läxor är i första hand att befästa kunskapen – alltså träning!

Kommentar till "Läxtrött högstadieelev": Att förbjuda läxor vore ett svek mot alla elever och en stor otjänst!

Det skulle signalera att skolan inte är viktig. För mig innebär läxa i första hand uppgiften att läsa något, lära in det och befästa en kunskap, alltså träna.

Det är skillnad på att lära ut och att lära in. Det läraren säger och lär ut i klassrummet kan lätt rinna bort om man inte fäster det i minnet genom att öva in det/träna hemma. Utan träning går det inte bli bra på något. Tänk om vi skulle säga: Förbjud träning i samband med till exempel idrott!

Det vore underbart om ordet träna också kunde gälla inom skolans område. Hemuppgifter som betyder att något skriftligt ska lämnas in före en viss tid blir något annat än en påläsningsläxa. Där är ju planering av tiden ytterst viktig liksom samförstånd mellan elev och lärare.

I Sverige är skolgången en rättighet och en möjlighet att lära sig så mycket som möjligt inför vuxenlivet. Den är barnens och ungdomarnas stora och viktiga uppgift.

Träna rätt!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare