Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Löjligt segt med id-kontroll vid varje spel på Gävletravet

Annons

Är travet på fallrepet? Vi besökte Gävletravet på skärtorsdagen och jag funderar hur ledningen tänker. Jag läser i flera artiklar att hästfolk är oroliga över antalet besökare minskar på travbanorna. Då ska jag komma med några tips:

Hur kan man införa legitimationskontroll vid varje spel? Det blir ju löjligt segt! Visst, det är säkert lag på legkontroll men ta då det vid entrén. Och till råga på allt har man tagit bort totokassorna utom en i restaurangen. Förr var det minst sju.

Jag vet att folk spelar mer och mer på dator och telefon men det förutsätter ett bra internet på plats. Sen är det väl själva tjusningen med att spela på hästar att få en bong i handen.

Varför inte sätta upp en jätteskärm i restaurangen där man kör intervjuer med kuskar och tränare inför varje lopp? Nu är Gävletravet ju helt utklassat av tv vad gäller service vid spel och information om hästar.

Sverige är fantastiskt

Svar direkt: Det är lagen som kräver id-kontroller

I samband med att du spelar på travbanan måste du legitimera dig, precis som när du spelar hos en ATG-butik (alla travbanor räknas från 1 januari 2019 som ATG-ombud).

Förändringen beror på att Sverige har en ny spellagstiftning sedan 1 januari i år som innebär att allt spel måste ske 100 procent identifierat. På så vis kan ingen annan person hämta ut en vinst från någon annans kupong/kvitto.

De nya spelterminalerna som har kommit till landets travbanor i år är det ATG som tillhandahåller, vi har för tillfället inte fått tillräckligt många för att kunna hålla den höga service vi eftersträvar. Gävletravet, precis som övriga travbanor i Sverige, har informerat ATG om att vi behöver fler spelterminaler, speciellt till våra större tävlingsdagar.

I vår pub i totohallen finns storbilds-tv med ATG Live, där kan man se värmningar med kommentarer från experter samt få tips på spel. Sedan erbjuder också våra experter på banan tips till de streckspel som erbjuds vid tävlingstillfället exempel på det är V4, V5, V75 och Dagens Dubbel.

Vi har i nyligen bytt intern tv-teknik och håller på att trimma in den, vårt mål är att den ska ge besökare en bättre upplevelse på plats.

Tack för dina synpunkter och varmt välkommen till Gävletravet fler gånger!

Kent Modin

vd Gävletravet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons