Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Lyssna till före detta missbrukare och deras anhöriga

Annons

Svar till "Också jag en kvacksalvare": För det första så måste vi påpeka att finns det inga nationella riktlinjer från Socialstyrelsen när det gäller sprututbyte och Folkhälsomyndigheten föreslår flera olika insatser för denna patientgrupp.

Bland annat så föreslår de uppsökande verksamhet som en av tre olika metoder, vilket är en metod som vi moderater har föreslagit att vi ska tillämpa i stället. Då kan regionen tillsammans med kommunerna uppsöka dessa personer för att ge rätt insatser från både kommunen och regionen.

Till skillnad från insändarskribenten så tror inte vi på idén att dela ut gratis sprutor till narkomaner i syfte att minska missbruket. Det finns till och med risk att det motverkar det syftet.

Vi moderater står fast vid den svenska modellen med en restriktiv narkotikapolitik och är bekymrade över den liberalisering som vi ser växer fram inom vissa partier.

Sedan skulle vi rekommendera att fler lyssnar till före detta missbrukare och deras anhöriga, de är väldigt tydliga med att de inte önskar denna sprututbytesverksamhet.

Patrik Stenvard, M

regionråd

Camilla Strömberg, M

regionråd

Mer läsning: Debatt: Menar M i Gävleborg att vården kan bortse från vetenskap och beprövad erfarenhet?

Debatt: Myndighetens rekommendationer om sprutbyte kan ej missförstås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons