Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lyssnar Gävles politiker på befolkningen?

Vad är det som gör att Gävles politiker inte lyssnar på sakkunskap och medborgare längre? Tidigare var politikerna mer förståndiga, jag tänker på Håkan Westlunds när han var kommunalråd. Alla beslut var väl inte så bra men så dåliga som de är nu var det i alla fall inte

Aktuella fall nu är kritik som har kommit från revisorerna om att bygget av Microsofts anläggning gick alldeles för fort. Majoriteten beslutade även att en tank med 220 000 liter olja skulle förvaras på vår vattentäkt för en transformator som skulle vara reservaggregat till Microsoft.

Som tur säger länsstyrelsen nej. Inom parentes sa politikerna nej till ett åkeri för risken av att olja skulle läcka ut. Logiken?

Är det bra med denna typ av politiker? Vindkraftverken direkt utanför vår kust slår alla rekord. Där lyssnar man inte heller på någon annan än Svea Vind Offshore. Före kommunfullmäktigemötet i mars sa majoriteten att vi har bestämt oss. Varför har inte frågan ställts varför de inte villa bygga längre ut? Har de lovat bolaget något?

MP är säkra på att Svea Vind kommer tillbaka med en ny ansökan som är kompletterad. Jag är säker på att de drog tillbaka sin ansökan för att om det hade det blivit ett nej på fullmäktige den 18 maj hade frågan varit borta från dagordningen.

Vet inte om MP har förstått att det var skälet. Nu får Svea Vind lite mer tid att övertala V. Jag frågar igen: Varför inte bygga längre ut eller varför inte bygga utanför Tysklands och Polens kuster?

Stiganders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare