Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Majoriteten i kommunen vill förstöra miljön vid kusten

Nu röstade S, C MP och V för dessa mastodontbyggen av vindkraftverk utanför Iggön och Norrsundet. Heder åt Liberalernas Helene Åkerlund som röstade nej. Tydligen är det viktigaste för S att få ha kvar makten i kommunen precis som i riksdagen så går de till mötes med C, MP och V. (Se "Kransalgens" insändare i tisdagens GD).

Detta i tron att det är för miljön men när det är tvärt om att förstöra miljön. Det lilla bolaget Svea Vind med ett aktiekapital på 50 000 kronor kommer genom detta att tjäna flera miljoner när de överlåter detta på utländska aktörer som kinesiska företag. Detta tycker tydligen majoriteten i kommunen är bra. Med tanke på tidigare byggen så är det flesta som jobbar med dessa projekt folk från öst. Dessutom kommer elen att levereras till Polen och Tyskland. Frågan då: Varför inte bygga dem där?

Sedan en fråga till Naturskyddsföreningen: Vad tycker ni om detta? Ni som tyckte att botten skulle bli förstörd när Iggö kanal skulle muddras. Då menade ni att botten skulle bli förstörd när en grävskopa skulle muddra för att återställa en kanal som finns markerad på sjökortet. Nu ska flera tusen ton icke miljövänlig betong läggas ned på botten utanför vår kust.

Anders Sandin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare