Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Man laddar elbilen på natten, det räcker gott för de flesta

Annons

Svar till DDT angående elbilar: I vardagen behöver man sällan lägga tid på att ladda en elbil under sin stressiga dag. Man laddar hemma på natten och det räcker gott och väl för den absoluta majoritetens dagsbehov. Jag är medveten om att alla inte har möjlighet att ladda hemma i dagsläget, exempelvis om man bor i lägenhet, men när efterfrågan finns går det problemet att lösa.

För längre resor får man kanske stanna och ladda i 30-60 minuter efter tre-fyra timmar bakom ratten, och då kanske man ändå bör ta en paus, sträcka på benen och ta något att äta. Laddtiderna minskar ständigt med nya elbilar och laddstationer. Även räckvidden har ökat och kommer troligen att fortsätta göra det.

Tyvärr har många elbilar kort räckvidd och långsam laddning, men man ska inte döma ut en lovande teknik på grund av några produkter. Telsa har ett stort försprång över konkurrensen i dag vad gäller sådant, men förr eller senare kommer sjusovarna ikapp. Hoppas att det blir snart, längtar efter att kunna andras ren luft i städerna.

Elbilar är framtiden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare