Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Många av de politiska partierna borde kanske börja om från början

Socialdemokraterna gör allt i sin debattartikel den 30/12 för att framställa sig som goda och resonabla. Men kanske är det ni till en stor del som dragit upp den hårdnande och sorterande kommunikationen i samhället.

Ta Stefan Löfven. Om han hade uppträtt på en arbetsplats som han gör i Riksdagen mot ett parti han inte stödjer utan snarare försöker mobba ut hade han nog fått någon sorts rehabilitering.

Både Magdalena Andersson och Åsa Wiklund Lång oroar för kostnaden för det ökande antalet äldre personer. Tänk om de kunde sätta värde på allt arbete dessa har utfört och många över 65 i dag utför. Precis som vi sätter värde på prylar som varit med länge så borde vi väl göra det på människor.

Ni politiker får säkert utföra en del obetalt arbete, särskilt på kommun- och regionnivå, men inom vilken förening som man engagerar sig i får man inte göra det? I Riksdagen har ni ganska god kompensation ekonomiskt.

Om det har med hot på nätet att göra vet jag inte, men jag upplever att politiker generellt har blivit mindre intresserade av kontakter med medborgare. ”Jag är i vägen”, sa till exempel en erfaren miljöpartist till mig då vi möttes vid Förvaltningshuset i höstas. Tänk om hen i stället kunde se möjligheten att spontant få kontakt med en kommuninvånare.

Det känns som om många av Riksdagens (oftast också regionens och kommunens) politiska partier borde börja om från början och verkligen tänka igenom vad de står för.

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare