Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Markera tydligare att cykelbanan på Nygatan är just en cykelbana!

Annons

Angående artikeln om Berit som slog sig på metallkanten längs cykelbanan på Nygatan:

Jag tycker det är på sin plats att i samband med denna olycka påtala att det endast är just en cykelbana. Cyklar nästan dagligen på denna cykelbana men det är alltid någon som går mitt i den. Gamla som unga.

Som cyklist måste man väja för gående som inte förstår att de inte får gå där. Berit skulle inte ens ha behövt väja. Då det är en cykelbana ska den som passerar över den lämna företräde till cyklisterna.

Jag vädjar på detta sätt till ansvariga att skylta bättre om att det endast är en cykelbana. Detta innan ytterligare tid hinner gå.

Till sist ser alla det som ett trevligt gångstråk. Cykelbanan på Drottninggatan togs bort och skulle ersättas av denna på Nygatan. Men den får vi cyklister inte ha ifred.

Sätt upp tydligare skyltar och text i asfalten till exempel "endast cyklister. Gående på egen risk" etcetera. Ett annat förslag är att alltid ha färgad asfalt på cykelbanor som jag sett att man har i Italien.

Gör gärna lika på den del som är cykelbana i Esplanaden. Detta för att förenkla för gående och cyklister. Det minskar ju också olycksrisken.

Sedan så är det inte bra såklart om skenorna är hala vid cykelbanan. Det kan alltid bli situationer där cyklister måste väja men många sådana situationer kan minska om alla kan reglerna och följer dem.

En cyklist, gående, bilist, bussåkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare