Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Märkligt att så många på högerkanten har expertkunskaper om klimatet...

Forskarna är till den största delen överens om att klimatet är på väg att spåra ur.

Är det inte litet konstigt att så många på högerkanten (M, KD och SD) tycks sitta inne med egna expertkunskaper som hävdar motsatsen? I min värld borde inte tyckandet om klimatet vara politiskt. Men det är väl som i USA att vi har fått en grupp som skriker om ”fake news”.

Om SD kommer till makten då kommer vi att få mycket anklagelser om ”fake news”. Påståenden/kritik som inte passar in i deras synsätt får svårt att hävda sig. Det är bara att se på hur det ser ut i Polen och Ungern – länder som SD gärna vill efterlikna.

Det brukar dyka upp experter som hävdar att klimatet alltid har gått upp och ner. Så är det förvisso men i och med industrialiseringen från cirka mitten av 1850-talet verkar det som att påverkan har blivit större under de senaste 50-70 åren eller så.

Om ytterligare några år kanske det inte finns någon återvändo. Kapitalismen ser bara till den ekonomiska utvecklingen och har ingen förståelse för andra värden. Redan nu är egoismen väl utbredd och när folk förstår att det kanske snart är över, då hjälper det inte att kapitalisterna också har barn. "Strunta i dem, vi ska ju ändå dö! Lika bra att suga i sig så mycket som möjligt av rikedomen innan det är slut!"

Trots att de välsituerade oftast inte tror på klimathotet, börjar de nu oroa sig för hur det ska gå för deras havsnära villor om det skulle visa sig att havsnivån stiger med en meter. De kastar fram att de tycker att kommunen ska rädda dem med olika skyddsåtgärder. Men, ni hävdar ju att det inte kommer att hända. Klimatet är väl inget att oroa sig över!

Tja, vart är världen på väg?

Rogero

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare