Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Måste vi bygga en bro ska den gå via Tullhuset

Svar till H.J.: Jag håller helt med i resonemanget om ytterligare en bro över Gavleån i anslutning till Redargatan på Alderholmen. Förstör inte det område som anknyter Gävle till havet genom att anlägga en bullrig bilväg. Gör något för rekreation och tillgång till havet för alla i stället.

Dessutom bör vi tänka till om biltrafiken verkligen kommer att se ut som den gör nu om några år. Har vi rent miljömässigt verkligen råd att låta så många bilar köra genom stan? Och kommer vi att åka bil på samma sätt eller kommer miljöanpassning tvinga oss att tänka annorlunda?

Måste vi bygga en bro så känns det självklart att den ska gå via Tullhuset där affärer och kontor kommer att finnas. Vi börjar äntligen få en del av Gävle som känns marin med gästhamn för båtar, husbilar och ett promenadstråk som fler och fler hittar till. Bygg inte bort det med en bro! Försök hitta ett alternativ som är bra i stället för att välja det som är minst dåligt!

EG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare