Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Måste vi vänta i tio år till på VA i Norra Åbyggeby?

I ett svar den 24 januari från Gävle Vatten och Gävle kommun beskriver ni att vattnet inte räcker till, att det behövs byggas en ny vattentäkt från Älvkarleby. Självklart helt logiska anledningar till fördröjning och klart och tydligt framgick det att det inte går att koppla på fler bostäder innan mer vatten tillförs.

Det jag inte förstår, trots att jag läst svar och gått igenom beslut och andra skrivelser, är varför inte någon av er redan tidigare har talat om att det inte finns tillräckligt med vatten. Det kan väl inte ha kommit som en överraskning i ärendet?

Det har inte getts ut någon information till de berörda boende i Norra Åbyggeby, den har vi fått söka själva. Åbyggeby är eftertraktat på bostadsmarknaden och de som köpt eller byggt hus har utgått ifrån befintligt beslut för utbyggnad av VA 2022.

Därför blev det en chock när ryktet gick i vår om en ny tioårsplan. Nu byggs Gävle ut. Det är flera tusen bostäder som ska kopplas på VA.

En rimlig fråga är om dessa får invänta turordningen. Eller går nybyggen före i kön? Ni skriver "att i den beslutade planen är Åbyggeby ett av de områden där utbyggnad ska ske. Utbyggnad ska ske efter utbyggnad till Norrlandet, Trösken, Rörberg, Forsby, Hamrånge, Sälgsjön och Heliga landet."

Måste alla vi boende i Åbyggeby, som nu inte har VA som täcker behov, borra nya brunnar och göra nya avloppslösningar, om det inte blir inkopplat VA förrän om tio år eller mer?

Boende i N. Åbyggeby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare