Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Men vart tog kvinnorna vägen, Liberalerna?

Noterar med stor förvåning att i det nya ordförandevalet och vice ordförandevalet inom Liberalerna har valts två medelålders män.

Mig veterligen finns det fler driftiga och synnerligen kunniga kvinnor inom partiet i Gävleborgs län och det är förvånande att ingen kvinna finns med i det valet.

Dessutom är det ju synnerligen viktigt när Liberalerna vill profilera sig som ett kvinnovänligt parti inte minst mot bakrund av att man har en kvinnlig partiledare.

Borde inte valberedningen tänkt på det vid valet av ny ordförande och vice ordförande? Detta skickar ju en tydlig signal till medborgarna att det nu kommer vara männen som styr, eller?

Personligen hade jag gärna sett en kvinna som ny ordförande eftersom jag tror att partiet skulle vinna på detta i ett läge när man ligger under tre procents-gränsen i dag hos väljarna.

Har några kvinnor överhuvudtaget tillfrågats till dessa viktiga poster?

Ska partiet få nya väljare borde detta signalerats med någon kvinna på någon av posterna.

Undrande samhällsintresserad medborgare som värnar om demokrati och jämlikhet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare