Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ministern har rätt – en majoritet vill ha stramare migrationspolitik

Svar till Mats Rikard Andersson: Dina slutsatser av Novus opinionsundersökning, som är beställd av Röda Korset, Rädda Barnen och Svenska kyrkan och därigenom utformad för att ge ett positivt resultat för en invandrarvänligare politik, kan inte användas till att dra alltför långtgående slutsatser om svenska folkets uppfattning i migrationsfrågor.

Opinionsmätningen redovisar bara tre mycket speciella frågor, som alla handlar om barn. Det vill säga de mer hjärtskärande frågeställningarna. Dessutom redovisar du bara de, som tar avstånd från påståendena i mätningen.

Om vi redovisar de, som instämmer helt, får vi andra siffror och en annan bild. 44 procent anser att barn som vistats flera år i Sverige och lärt sig svenska språket ska ha en möjlighet att stanna i Sverige. 31 procent anser att barn och föräldrar på flykt som splittrats ska ha en möjlighet att återförenas i Sverige. 30 procdent anser att personer med humanitära skäl, till exempel svårt sjuka barn eller vuxna, ska ha möjlighet att stanna i Sverige.

Sifos opinionsmätning om svenska folkets uppfattning i invandrarfrågor visar att dina slutsatser är felaktiga. På frågan "Hur bör Sveriges flyktingmottagande, när det gäller uppehållstillstånd till flyktingar och deras anhöriga, se ut framöver?" gavs följande svar: 54 procent av de tillfrågade svarade färre, 21 procent svarade lika många som i dag, tio procent svarade fler och 14 procent visste inte.

Detta visar, att migrationsministern har rätt i sitt påstående, att en majoritet av svenska folket vill ha en stramare migrationspolitik.

Scientiae fundamento

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare