Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Minska grupperna och låt barn och pedagoger få tid att skapa relationer

Annons

Har följt debatten om förskolan samt nedläggningen av Linvägens förskola i Valbo. Som pedagog blir jag väldigt upprörd över att höra Evelyn Klöverstedts resonemang om förskolan. Varför måste exakt alla platser vara fyllda när hösten börjar? Vi vet av erfarenhet att det kommer fler barn som vill ha plats i januari.

Varför kan inte de barn och pedagoger som startar hösten tillsammans få en stabil grund med inskolningar och få arbeta efter det? Tillfälliga förskolor är inte bra för någon!

Som pedagog tycker jag att de är oroväckande att fler barn på en och samma avdelning ska generera resurser till barn som är i behov av stöd. Minska barngrupperna och låt barn och pedagoger få tid att skapa relationer och knyta an till varandra!

Om vi fortsätter i den här takten så kommer vi att att få sönderstressade barn som inte hinner få tid med en vuxen under dagen utan i stället vallas mellan olika aktiviteter.

Hos de yngre barnen är anknytning av en stor vikt och när jag som pedagog inte hinner tillgodose alla barns behov skapas också en stress hos mig som pedagog. Sådana otrygga arbetssituationer gör att allt fler pedagoger väljer bort yrket i dag.

Jag hoppas och vill kämpa för en drägligare tillvaro för barn och pedagoger i förskolan. En gång för alla, satsa på barnen och minska barngrupperna!

Besviken pedagog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare