Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Mitt i all oro så finns alla änglarna, sköterskor och undersköterskor

Annons

Den 16/7 läggs min man in på lungkliniken avd 109 L på grund av att han har svår lunginflammation, han har dessutom astma, KOL och lungcancer. Efter otaliga undersökningar och prover så visar det sig att han har en fistelgång mellan mat- och luftstrupe.

Man försöker åtgärda detta genom att sätta en stent i matstrupen, tyvärr misslyckas det vid några tillfällen. Han får ytterligare lunginflammation på grund av att mat och vätska hamnar i lungorna. Han är väldigt dålig och jag som fru är orolig att detta kanske kommer att sluta illa. Han får nu en knapp på magen där hans näringsintag ska ske, under en inkörsperiod så får han även näringsdropp.

Mitt i allt detta så finns alla änglarna, sköterskor och undersköterskor som gör ett fantastiskt jobb att ingjuta hopp inte bara i min man utan även i mig. Ett glatt leende, ett vänligt ord och ett varmt omhändertagande gör att det är lätt att lämna maken i deras underbara vård när besökstiden är slut. Jag känner mig lugn hemma trots att saknaden är stor.

Alla läkare har lagt sina pannor i djupa veck för att vården av maken ska bli den allra bästa och vi hyser stort förtroende för dem. Nu äntligen efter fyra veckor så verkar det som att maken äntligen kan få komma hem.

Vi kommer att sakna er, ni alla underbara som funnits runt oss, ingen nämnd och ingen glömd, önskar så att ni fick bättre uppskattning från er arbetsgivare. Jag hoppas att dessa rader värmer era hjärtan lite grann. Tack för att ni finns och att ni orkar, för ni behövs!

Mimmi & Kaj sal 26:1

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare