Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Moderaterna förstör sin egen EU-valrörelse

Annons

Som daglig läsare av GD:s insändarsida och nu i dagarna väljare i EU-valet förvånas jag över Moderaternas (brist på) politisk känsla.

Å ena sidan kämpar några moderater på för att belysa frågor som rör Sverige i Europa. Till exempel vårt nationella självbestämmande, gemensamt överstatligt arbete mot organiserad kriminalitet och landsbygdens möjligheter.

De här frågorna hamnar nu delvis i skymundan. För samtidigt har ett par andra moderata företrädare, å sin sida, tydligen valt att bedriva en egen konstig kampanj, med syfte att förbjuda personalen i sjukvården att tillgodose behovet av sprututbyte i mötet med utsatta missbrukare.

Inte nog med att frågan i sig knappast rör EU-valet. Dessutom verkar Moderaterna drivas av en vilja att sätta sjukvårdspersonalen i Region Gävleborg och statliga experter på plats, eftersom dessa förespråkar just ett sprututbyte.

Moderaterna har historiskt dåliga siffror i mätningarna inför valet. Läget blir inte bättre av att några företrädare mitt i EU-valrörelsen blåser till öppen strid mot en samlad, medicinsk kompetens bestående av såväl smittskyddsläkare som andra sakkunniga, i en intern behandlingsfråga som rör sjukvårdspersonalen och patienten!

Känsla för feeling

Mer läsning: Debatt: Menar M i Gävleborg att vården kan bortse från vetenskap och beprövad erfarenhet?

Debatt: Myndighetens rekommendationer om sprutbyte kan ej missförstås

Insändare: Tur för M att EU-valet inte handlar om sjukvården

Insändare: Beklämmande att Stenvard och Strömberg fortfarande inte förstår syftet med sprutbyte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons