Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Moral och respekt är de gyllene orden för ökad trygghet

 
Bilbränderna i Sätra
Visa alla artiklar

När jag var barn och ungdom fanns det ingen ungdomsgård att hänga vid. Ibland samlades vi i gäng och hade roligt och ibland var vi ute sent någon kväll då och då (helger och lov). Men att förstöra andras egendom eller att hota och råna någon hade vi inte en tanke på.

Vi hade god moral och respekt för andra. Mina föräldrar lärde mig att respektera andra och att hjälpa till om det behövdes. I dag är det mesta av moralen och respekten borta i samhället. Ingen reser sig så att äldre får sitta i bussen. Många sitter med skitiga och blöta skor på sätena i bussen.

Skräp slängs på marken även om de står bredvid en sopkorg. Allt för många lever sina liv via mobilen och klarar inte av att lyfta blicken ifrån skärmen.

Hur ska barnen kunna lära sig om moral och respekt när deras föräldrar skiter i allt? Om föräldrarna vägrar att ta sitt ansvar så kanske det skulle behövas ett lämplighetstest innan man tillåts att bli förälder. Extremt möter extremt.

Ett barn föds inte som brottsling utan blir det under uppväxten. Om barnen fick växa upp i en familj där moral och respekt är viktigt så är chansen större för barnet att lyckas i livet. Moral och respekt är de gyllene orden.

En med moral

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare