Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: MP är inget miljöparti utan ett miljardslösarparti

MP, detta lilla storstadsparti är inte ett miljöparti utan ett miljardslösarparti. Deras politik handlar hela tiden om att gynna storstäderna i den så kallade miljöns tecken.

Vi har miljardsatsningen på snabbtåg. Och var ska dessa gå? Jo, mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. Infrastrukturen på landsbygden kommer alltid i andra hand för dem.

Sedan har vi exemplet med miljarder till stängning av fungerande kärnkraftverk. I stället ska det satsas på vindkraft och vindkraftsparker. Och var ligger merparten av dessa parker? Ja, inte lär de byggas utanför Göteborg, Malmö och Stockholms skärgård. Nej, det ska fördelas ut på landsbygden och dess kuster.

Ett annat exempel är skattepengarullningen till storstadsbor när det gäller miljöpremier på eldrivna bilar. En statistik på fördelning av dessa skattepengar visar säkerligen vilka som utnyttjat premien mest. Inte är det i så fall skattebetalare på landsbygden.

Hur kan övriga regeringspartier gå med på detta slöseri och orättvisa? Ja, de är ju nickedockor helt enkelt.

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare