Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nämn ett miljöprojekt som varit framgångsrikt för både miljö och ekonomi

Annons

Svar till "Elbilar är framtiden": Hur ställer du dig då till att tillverkningen av ett enda 100 Kw batteri (det är endast Tesla som har detta ännu) motsvarar ett koldioxidutsläpp som att köra Mercedes värsta AMG bensindriven cirka 11 000 mil?

Var finns själva miljötänket och var ska man sedan göra av alla uttjänta batterier som innehåller diverse material som måste deponeras eller återvinnas på något sätt. Det tänkte inte miljöbejakarna på utan glömde liksom det.

Har man sedan som miljöbejakare och elbilsfanatiker någon som helst aning om vilka naturressurser som krävs för att utvinna dom jordartsmetaller som krävs för batteritillvekningen och hur det ser ut i de gruvor och dagbrott som tar fram dessa grundkomponenter? Hur ser arbetsmiljön ut för de barn som tvingas ner i gruvorna för att gräva fram dessa grundämnen?

Miljöbejakare har en medfödd förmåga att aldrig tänka hela varvet. Ryker det inte ur avgasröret så är det säkert bra för miljön. Jag tillåter mig att skratta åt tänket. Det finns hittills ingenting som miljöbejakarna har hittat på som har varit någon direkt framgång. Vare sig för miljö, ekonomi, arbetsmarknad eller annat.

Nämn ett miljöprojekt som varit framgångsrikt för både miljö och ekonomi.

DDT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare