Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: När kommunen dissar privatskolornas skolsköterskor

Annons

Jag är en erfaren skolsköterska som arbetat i över tio år. Jag har vidareutbildning som skolsköterska och har mycket kunskap inom yrket.

Jag är i en fas i livet där jag söker nya utmaningar och är ute på olika jobbsajter. Hittar en tjänst som skolsköterska inom Gävle kommun. I den annonsen läser jag "vi ser helst att du har erfarenhet av barn och ungdomar inom region/landsting eller kommunal verksamhet".

Jag blir arg, besviken men samtidigt glad att jag fått min arbetslivserfarenhet inom den privata sektorn som skolsköterska. Jag kan dessutom tillägga att när jag började för över tio år sedan som ny och oerfaren skolsköterska inom den privata sektorn sökte jag stöd hos de erfarna skolsköterskorna inom Gävle kommun.

Tror ni att jag fick någon hjälp? Så klart inte. Friskolorna behandlas som pest. Icke – här kommer du inte att få några råd och tips.

Är det ändå inte så att vi värnar om kommunens barn och ungdomar oavsett vilken skola de går på? Jag blir så trött. Tänk om vi alla kunde dela med oss av erfarenheter och utbyte oavsett om det är privata eller kommunala skolor, vilken vinst för samhället.

Erfaren skolsköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare