Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: När ska Löfven sätta ner foten mot Miljöpartiet?

Nu är Miljöpartiet på gång igen med nya påhitt som att ta bort kommunernas rätt att stoppa byggandet av vindkraftverk. Nog är det konstigt att ett fyra procents-parti styr Sverige. När ska Löfven sätta ned foten eller är statsministerposten så viktig att MP får driva genom allt de vill?

Det är ju näst intill skandal att låta utländska företag få bygga och äga dessa monsterverk utan att regeringen reagerar. Vad jag inte förstår varför byggs inte allt detta i Stockholm eller i Tyskland där elen behövs.

Dessa byggen av vindkraftverk som förstör Sveriges natur är ju helt otroligt. De till och med tappar bladen så de är ju farliga också.

MP införde skatt på plastpåsar som kulle ge 2,1 miljarder i skatteintäkter. Det har knappt blivit en tiondel av detta.

Det borde räcka nu med dessa låtsasprojekt som kostar Sverige stora pengar och besvär. Sveriges utsläpp av koldioxid är cirka 0,12 procent (2017) av världens totala utsläpp. Varför inte satsa globalt och försöka få ner utsläppen än ställa till stora besvär för vårt land som inte påverkar det totala utsläppen?

Varför inte satsa en del pengar på fjärde generationen av kärnkraft så klarar vi elen och miljön galant.

Stiganders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare