Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nedstängningen kommer att kosta hundratals miljarder

Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten sa för någon vecka sedan att "Snart har vi uppnått flockimmunitet". Okej, när uppnår man det? Jo, när tillräckligt många har blivit smittade.

Om nedstängningen av samhället handlade om att undvika att för många blev smittade samtidigt, eftersom detta skulle bli en för stor påfrestning på vården – varför lade man inte alla resurser på att hyra tomma byggnader runt om i landet och inrätta dem med sjukhussängar? Och om nu andningen var ett extra problem med just denna influensa, varför satte man då inte fyra-fem kompetenta företag på att snabbt producera respiratorer?

Om man lagt tio miljarder kronor på detta så hade pengar ändå blivit över. Men, vad kommer nedstängningen av samhället att kosta? Hundratals miljarder kronor, hundratusentals kommer att bli arbetslös och tiotusentals företag kommer att gå i konkurs.

Om man söker på "Folkhälsomyndigheten influensasäsongen 2017-2018" så får man upp en 45-sidig rapport, går man till sidan sju och tittar i spalten till vänster, näst längst ner, vid "Avlidna inom 30 dagar" så har man "1 012 avlidna inom 30 dagar".

Folkhälsomyndigheten säger själv att upp emot 3 000 personer dör i Sverige en normal influensasäsong. Läkarskriften "The Lancet" skriver att upp till 645 000 dör globalt en normal säsong av influensa. Hittills har 212 000 dött av corona. Så, vad handlar detta om, egentligen? Obligatorisk vaccinering? Ett kontantlöst samhälle?

Daniel Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare