Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nej, du behöver inte ta fram farmors slaskhink

Annons

Svar till Catarina Meurling: Nejdå, du behöver inte ta fram farmors slaskhink då soppåsar på rulle inte omfattas av skatten. Om du tagit dig tid att kolla på regeringens hemsida hade du kunnat läsa:

"Plastbärkassar som typiskt sett erbjuds konsumenter i handeln för att packa och bära varor bör enligt aviseringen beskattas med 3 kronor per bärkasse. För plastbärkassar som är tunnare än 15 mikrometer och har en volym på maximalt 5 liter bör skatten vara 30 öre per bärkasse. Plastbärkassar som är avsedda att användas flertalet gånger omfattas inte av skatten. Påsar som till exempel soppåsar omfattas inte heller av skatten."

Så du har missuppfattat både vad som omfattas av skatten och storleken (vet inte varför siffran sju kronor snurrat i media, det kanske utgår från en fiktiv inköpsrunda där man köper ett antal påsar av olika typ).

Kolla fakta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare