Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nog borde vi slippa kravet på läkarintyg ett tag till

Nu ökar smittspridningen och att vara hemma vid mista symptom är viktigt. Vi måste hjälpas att ta ansvar för att minska smittspridningen. Samtidigt gick Försäkringskassa tillbaka till det vanliga, alltså sjukintyg från dag sju och inget karensbidrag kvar för dag ett. Hälsocentralerna belastas återigen med att de måste hjälpa medborgare med sjukintyg från dag sju. Visst borde väl regeringen förlängt åtgärden med att sjukintyg behövs först från sjukdag 14 och behållit karensbidraget ett tag till nu när smittspridningen ökar.

Det finns många som inte har råd att sjukskriva sig alla har inte höga löner. Samtidigt vill regeringen att vi alla ska ta vårt ansvar för att minska smittspridningen.

Visst kan man uppleva detta förvirrat att kravet på oss medborgare att följa restriktionerna ökar samtidigt som de försvårar och fördyrar vår möjlighet att ta ansvar.

MIM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare