Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu är det dags för kommunalt VA i Åbyggeby

Nu får det vara nog! Flera gånger har vi blivit lovade kommunalt vatten och avlopp, senast i brev i februari 2019. Återigen så ändrar man sitt beslut.

Nu skyller de på att vattenkapaciteten ej är tillräcklig för hushållen som inte har kommunalt vatten och avlopp i södra och norra Åbyggeby. Enligt uppgift så råder vattenbrist i Gävle så att Gästrike vatten måste bygga en ny anläggning i Älvkarleby och sedan ta vatten därifrån till Gävle och först då så kan vi få kommunalt VA i Åbyggeby.

I beslutsunderlag år 2007 sa man att fast boende var cirka:80-85 procent. År 2014 hade man minskat antalet fast boende till 50 procent vilket måste vara en helt felaktig siffra. I Åbyggeby så är nästan alla fast boende numera. Närheten till Testeboån med sitt fina djurliv och sin fina natur gör detta till ett känsligt område och därför så borde det prioriteras precis som Norrlandet blev prioriterat för något år sedan.

För så ligger det till, vi fick redan 2006 information om att det skulle dras kommunalt VA hit till Åbyggeby men Norrlandet fick förtur då. Vem vill investera/bygga ny infiltration, borra ny brunn för att sedan behöva investera en massa pengar igen när kommunen äntligen bestämmer sig?

På vissa ställen så är det tio fastigheter som ligger inom 300 meter från det kommunala nätet och har närhet till ån. Dessa borde prioriteras. Vi vill ha kommunalt VA nu!

Skattebetalare i Norra Åbyggeby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare