Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu är Sverige åter ett litet obetydligt land i världen

För länge länge sedan var lilla Sverige till och från en mäktig stormakt. Så småningom kom vi ner på jorden och blev ett litet obetydligt land bland alla andra små obetydliga länder i världen.

Men för några år sedan fick två av våra dåvarande statsministrar för sig att Sverige återigen var en stormakt. Ett stort, mäktigt och framförallt rikt land. Det fanns inga gränser för vad Sverige skulle kunna åstadkomma. Vi skulle klara av allt vi åtog oss. Men sedan tog det inte lång tid innan rika, mäktiga Sverige snabbt kom ner på jorden igen.

Och vi kunde konstatera, förutom några minoritetspartier och flera hjälporganisationer, att vi inte alls var så stora, rika och mäktiga som vi hade föreställt oss. Vi kunde helt enkelt inte klara allt vi åtagit oss.

Faktiskt var vi väldigt dåliga på att klara av många utlovade åtaganden. Så nu är vi åter där. Sverige är alltså återigen ett litet litet obetydligt land bland alla andra små obetydliga länder i världen. Snipp, snapp, snut så var sagan slut!

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare