Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu blir det svårt för oss som inte klarar av att köpa tågbiljetter digitalt

Resia stänger i Gävle. Det är tråkigt för de anställda. Men hur gör vi som inte klarar av att boka en biljett på nätet och som inte har någon anhörig vi kan ta hjälp av? Ska vi resa med bil, söka god man, kliva på tåget och hoppas att vi kan lösa biljetten där eller bara stanna hemma?

Människor bara förutsätter att alla kan hantera det digitala, men på grund av ålder eller olika funktionsnedsättningar går det inte alltid. Allt på nätet är inte anpassat för att hanteras enkelt och internet är inte så tillgängligt som man tror.

Ska du lära dig att boka på nätet kan det kosta tiotusentals kronor och vem har råd med det? Bara att uppdatera en dator med tillhörande hjälpmedel kostar cirka 1 600 kronor utan Rut. Jag hoppas få råd från någon av er som tar nätbokningar för givet och som inte alltid tänker på vad det förutsätter. Eller är det så hoppfullt så det fortfarande finns någon butik kvar i Gästrikland som säljer tågbiljetter?

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare