Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu har vi två fula "öststatslådor" i Gävle

Nu är det åtminstone andra gången, som byggherrar inte följer byggloven i Gävle. Först var det studentbostäderna vid Godisfabriken, nu är det vid Sofiaparken.

Har de ingen moral eller etik? 17 punkter i bygglovet har man avvikit ifrån. Tror byggherrarna att man kan göra som man vill och skita i alla regler i Gävle? Eller är det så, att en del av våra tjänstemän och politiker i Gävle ger en bild utåt, att det inte är så noga här, gör lite som ni vill?

Eller ännu mer skrämmande, kan det finnas en kultur, som heter "Kliar du min rygg, kliar jag din" med tanke på Henrik Hillman svar i GD:s artikel "Den handläggare från kommunen som följde bygget har ju tyvärr slutat. Han har godkänt mycket av ändringarna som vi gjort. Synd att inte han är kvar."

Även om en folk slutar sitt jobb, borde det väl finnas dokument kvar, eller är det muntligt som gäller?

Sofiaparken har det varit många turer om och redan försäljningen av tomten var ifrågasatt, sen äppelträdet och så vidare. Det är en skam för vår kommun, att man är så nonchalant mot invånarna, så man tror sig kunna bete sig hur som helst och utan några konsekvenser.

Nu har vi minst två grå fula "öststatslådor" som inte följer byggloven, vad vi vet. Bra att vi har en bygglovschef, Anna Tengqvist, som inte lägger sig platt.

Inger J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare