Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu kanske sanningen om Estonia kommer fram

Jag följer dokumentären på TV 5 om Estonias förlisning den 28/9 1994. Kommer ihåg detta som om det var i går. Har läst och följt med så gott jag har kunnat genom åren.

Då, i början kunde man inte ta till sig allting. Katastrofen klassas som en av de större om inte den största i fredstid. 989 ombord från Tallin till Stockholm, 852 omkom, 137 överlevde. Av de 989 var det 552 svenskar varav 501 omkom.

Äntligen börjar det nystas upp saker och ting. Jag är gruvligt besviken på framför allt Carl Bildt och Ingvar Carlsson som var de högsta befattningshavarna vid tillfället.

Emellertid tror jag det spricker nu efter nya upptäckten av det stora hålet i Estonias sida. Det fordrades ett lagbrott av upptäckaren för att avslöja detta kanske avgörande bevis.

Sedan var gränsen går för griftefrid skulle jag vilja veta. Är det att ta hem drunknade människor eller täcka över dem med betong eller fyllnadsmassor?

Efter att fartyget förlist skulle det omedelbart ha sänds ut någon form av övervakningsfartyg som varit stationerat på platsen. Men det var troligtvis aldrig på tal för då hade inte Estonia kunnat hemsökas som det gjordes kort efter förlisningen.

Eoq

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare