Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu lägger de ansvaret på oss för att vi inte ska bli rånade

Annons

Personrån har ökat kraftigt. Inte sällan skadas offren också fysiskt. TV4-expertens (ordförande för Brottsofferjouren) råd till dem som är oroliga för att bli rånade, misshandlade eller i värsta fall mördade är att klä ned sig och se fattiga ut. Orsaken till att personrånen mot unga har fördubblats är att ungdomar nuförtiden har så dyra kläder och mobiltelefoner. (Mats Dagerlinds rapportering).

Till och med polisen kritiserar svenska föräldrar som köper allt för dyra kläder och prylar till sina barn. De utsätter sina barn för ännu högre rånrisk.

Så nu vet svenska folket hur man skall klä sig i fortsättningen, klä dig till en trashank! Ta inte på dig dyra smycken när du vistas utomhus. En pappersmugg i handen utanför Ica eller Coop hjälper till.

Vilka välkomna råd från experter för att inte bli rånad! Nu är ansvaret på oss för politikerna och polisen fixar inte detta.

Anja

Mer läsning: Insändare: De tar något ur ett sammanhang och tolkar det helt fel

Insändare: Skaffa en egen uppfattning i stället för att svälja det ljusskygga "medier" påstår

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare